Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Повик за аплицирање за награда „Европски зелен град за 2021 „и ,,Европска награда зелен лист за 2020 “
11 јули 2018

 

Европската комисија повикува за аплицирање за награди за „ 2021 European Green Capital“ и „2020 European Green Leaf Awards“. Овие натпревари се отворени за европските градови од земјите членки на Европската Унија, од земјите кандидати за членство во ЕУ, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Швајцарија со цел да ги прослават градовите што се посветени на социјалната и економската одржливост и на заштитата на животната средина. Во Брошурата ,,Дали вашиот град ќе биде следен победник - ,, Европски зелен град“ , подетално се објаснети условите на натпреварот http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/wp-content/uploads/2013/02/EGCA_2021_Will_Your_City_Brochure.pdf​ а во Брошурата http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/wp-content/uploads/2015/02/EGLA_2020_Will_Your_City_Brochure.pdf е објаснето значењето на наградата -2020 година.

Натпреварите се затвораат на 18 октомври 2018 година (16.00 часот) а повеќе информации и регистрација се врши преку порталот http://egcportal.dara.link/. Регистрирањето преку порталот им овозможува на градовите да ја истражуваат апликацијата без никаква обврска да аплицираат. 

Andrea Wesolowski, Communications Coordinator

European Green Capital and European Green Leaf Awards Secretariat 

c/o RPS, West Pier Business Campus,

Dun Laoghaire, Co. Dublin, Ireland

Phone: +353 85 727 3467 

Email: info@europeangreencapital.eu
          info@europeangreenleaf.eu

Web: http://ec.europa.eu/europeangreencapital
        http://ec.europa.eu/europeangreenleaf назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.