ЛОГИН ИЗБОРНИК
Login Izbornik

Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Повик за аплицирање за награда „Европски зелен град за 2021 „и ,,Европска награда зелен лист за 2020 “
11 јули 2018

 

Европската комисија повикува за аплицирање за награди за „ 2021 European Green Capital“ и „2020 European Green Leaf Awards“. Овие натпревари се отворени за европските градови од земјите членки на Европската Унија, од земјите кандидати за членство во ЕУ, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Швајцарија со цел да ги прослават градовите што се посветени на социјалната и економската одржливост и на заштитата на животната средина. Во Брошурата ,,Дали вашиот град ќе биде следен победник - ,, Европски зелен град“ , подетално се објаснети условите на натпреварот http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/wp-content/uploads/2013/02/EGCA_2021_Will_Your_City_Brochure.pdf​ а во Брошурата http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/wp-content/uploads/2015/02/EGLA_2020_Will_Your_City_Brochure.pdf е објаснето значењето на наградата -2020 година.

Натпреварите се затвораат на 18 октомври 2018 година (16.00 часот) а повеќе информации и регистрација се врши преку порталот http://egcportal.dara.link/. Регистрирањето преку порталот им овозможува на градовите да ја истражуваат апликацијата без никаква обврска да аплицираат. 

Andrea Wesolowski, Communications Coordinator

European Green Capital and European Green Leaf Awards Secretariat 

c/o RPS, West Pier Business Campus,

Dun Laoghaire, Co. Dublin, Ireland

Phone: +353 85 727 3467 

Email: info@europeangreencapital.eu
          info@europeangreenleaf.eu

Web: http://ec.europa.eu/europeangreencapital
        http://ec.europa.eu/europeangreenleaf назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Гласило

Одржлива Урбана Мобилност - Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forimski-moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.