Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Надзорниот одбор на ЗЕЛС ги усвои Акцискиот план и Буџетот на ЗЕЛС за следната година
17 декември 2018
 

 

Надзорниот одбор на ЗЕЛС, на 14 декември, 2018 година ја одржа третата седница. Членовите на ова тело ги разгледаа: Предлог -Акциски план за 2019 година и Предлог- Буџет за 2019 година на ЗЕЛС. Активности во Акцискиот план на ЗЕЛС за 2019 година ги следи стратегиските цели на ЗЕЛС поврзани со лобирањето за адекватни законски решенија за спроведување на надлежностите на локалната власт, поддршка на општинската администрација во зајакнувањето на нивните капацитети, одржување на услуги за електронските системи и јакнење на административната служба на ЗЕЛС. Присутните беа информирани и за структурата на приходите и расходите за следната година распределена соодветно на активностите и потребите за одржувањето на ЗЕЛС. Присутните без запознаени и со начинот на надоместување на долговите за членарина што ги имаат одредени општини кон ЗЕЛС, склучените договори и утврдениот рок за отплата.


Надзорниот одбор едногласно ја усвои содржината на овие значајни документи за работењето на ЗЕЛС со предлог до Генералното собрание за нивно усвојување на првата седница на ова највисоко тело на Заедницата .назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2018

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.