Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Повик за учество во проектот “Поддршка на локалните самоуправи на Северна Македонија во промоција на одржлива урбана мобилност ”
10 мај 2019

 

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Македонија-ЗЕЛС во соработка со Германската агенција за меѓународен развој-GIZ објавува повик :

“Поддршка на локалните самоуправи на Северна Македонија во промоција на одржлива урбана мобилност”

Проектот претставува иницијатива за промоција, планирање и градење на капацитети во спроведување на активности за урбана мобилност, темелени на модел на оптимални трошоци и иновација. Активностите на овој проект се однесуваат на имплементација на два пилот промотивни проекти во областа на урбаната мобилност во ЕЛС, поддршка на пет општини во процесот на изработка на планови или стратешки документи за одржлива урбана мобилност и обучување на експетски кадар. Повикот се однесува на овие три позиции :

1. Повик за пилот проекти: Предложениот пилот проект треба да користи мерки и нови пристапи во урбаното планирање и сообраќај, односно урбана мобилност на локално ниво. Во рамките на проектот ГИЗ обезбедува ГРАНТ во износ од 7.500,00 EUR (бруто).

2. Повик за поддршка на пет општини во процесот на изработка на планови или стратешки документи за одржлива урбана мобилност.

3. Повик за пријавување на кандидати за обука од областа на урбаната мобилност – тренинг на тренери кои понатаму ќе ги поддржат петте селектирани општини во процесот на урбано планирање.НАПОМЕНА: Целосната документација и задолжителните услови за повиците можете да ги превземете од www.e-uslugi.mk/proekt.zipназад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2019

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услугиForumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.