Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Повик од Конгресот на локални и регионални власти од Советот на Европа за млади во политиката
13 јули 2018
 

Претседателката на Конгресот на локални и регионални власти на Советот на Европа, Гудрун Мослер-Тернстром упати апел до сите земји членки на Советот, за аплицирање на младите за учество на 36-та и 37-та седница на Конгресот на локални и регионални власти. Таа во писмото посочи дека Конгресот сака да продолжи да го гради успехот на иницијативата "Подмладување на политиката" и дека ќе продолжи да поканува млади делегати да учествуваат на седниците на Конгресот во 2019 година кои потоа ќе креираат проекти во својата земја.

Оваа иницијатива има за цел да овозможи да се развие дијалог меѓу младите делегати (по еден од секоја земја) и локалните и регионалните избрани претставници и да им овозможиме на младите луѓе да ги изразат своите ставови за прашањата за кои се дебатира. Младите може да аплицираат online на https://rm.coe.int/call-for-applicants-2019-en-fin/16808c489b​ до 17 септември, 2018 година.

Во прилог е писмото од претседателката на Конгресот на локални и регионални власти на Советот на Европа ,Гудрун Мослер-Тернстром и повикот за палицирање.назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2018

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.