Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Повик за учество за „МОЌНА награда за најдобра практика на општините што спроведуваат иновативни решенија во областа на одржливост на водите“
7 февруари 2019
 

На глобално ниво, се повеќе општини се соочуваат со недостаток на вода, суши, поплави, загадена вода како и со други предизвици кои бараат иновативни решенија и мерки за нивно надминување. Токму затоа Наградата МОЌЕН (POWER) што е финансиран од Европската Унија од Програмата ХОРИЗОН 2020 ја доделува наградата за моќна најдобра практика за одржливост на водите, на општинско ниво. Општините во Европската Унија и во Израел се охрабруваат да доставуваат опис на иновативно решение што го примениле во областа на превенција на поплави и екстремни временски услови, заштита на водата и одржлива потрошувачка на вода. Преку размена на добрите практики со други членови на водната заедница МОЌЕН (POWER), Вашата општина би можела да биде една од трите најдобри општини и да ја добие Наградата за Моќна најдобра практика за одржливост на водите. Наградата вклучува покана за претставување на иновативната практика на општината на Меѓународна конференција POWER, што е планирано да се одржи во септември оваа година, како и комуникација и пренесување на практиката во POWER Меѓународната мрежа на експерти за одржливост. За дополнителни информации на https://bestpractices.power-h2020.eu/?location=community&fbclid=IwAR1dgImfySEAmzV98VR6JojXTXBR05vr0d45bovHpreKjEDaK34iezcat7s, како и кај: Nina Stiehr, Climate Alliance, Tel. +49-69-717139-35, n.stiehr(at)climatealliance.org ; Kalina Drenska, European Institute for Participatory Media (EIPCM), Tel. +49-30-20076194, k.drenska(at)eipcm.orgПрилог: BPR-contest-en-v2.pdf
назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2018

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.